Lessentabellen

  

LESTABELLEN

 

 Klik HIER om  de lessentabellen te downloaden

 

 

inhoud lestabel 1A, 1B, 2A, BVL

 

 

Klik HIER om de structuur te downloaden.

 

 

BIJKOMENDE INFO OVER DE KEUZEMOGELIJKHEDEN

Wij streven een brede basisvorming na voor alle leerlingen van het eerste leerjaar A. Naast de gemeenschappelijke 28 uren dient de leerling een keuze te maken uit 4 optie-uren.

DE DRIE KEUZEMOGELIJKHEDEN (4 lesuren) IN HET EERSTE LEERJAAR A

Uitdaging : klassieke studiën (4u)
In deze keuze-uren maken de leerlingen kennis met het vak Latijn en naar het einde toe met het Grieks. Ze leren (vereenvoudigde) teksten van de klassieke schrijvers lezen en begrijpen. Daardoor verwerven zij belangstelling voor en inzicht in de belangrijkste aspecten van een cultuur die de onze in grote mate heeft beïnvloed.
 
Om teksten te begrijpen is de kennis van de woordenschat, verbuigingen en vervoegingen vereist. Dagelijkse studie van 10 nieuwe woorden is een noodzaak. Echte belangstelling voor de oorsprong van onze beschaving is daartoe een degelijk hulpmiddel. Daarom krijgen de leerlingen elke week de kans om uit de klasbibliotheek "Klassieke Oudheid" een boek, het kunnen ook strips van Alex en Asterix zijn, te ontlenen.
 

Voor leerlingen die meer willen weten over Latijn: lees zeker : Latijn, iets voor mij...? (http://www.pmdiepenbeek.be/index.php/start)

 

Uitdaging: Science -Technology - Engineering - Maths   (1u - 2u - 1u)
In deze keuze-uren krijgen de leerlingen een mix van wiskunde, wetenschappen en techniek. Probleemoplossend denken en zelfstandig kunnen werken zijn basisvoorwaarden. Omdat je per week een uur minder Nederlands en Frans hebt, ligt het tempo bij deze uitdaging erg hoog.
Deze uitdaging is geschikte voor leerlingen die in het basisonderwijs zeer goede resultaten behaalden. Ook een sterke interessen in Wiskunde en Wetenschappen kan hier van pas komen. Heb je snel inzicht in omplexe zaken, dan is dit de geknipte uitdaging.

 

Uitdaging: Engels - Frans-Nederlands-Wiskunde  (1u - 1u - 1u - 1u)
Aan de basisvakken Frans, Nederlands, wiskunde worden supplementaire uren toegevoegd. Er wordt geen extra leerstof gegeven, maar deze lesuren dienen als ondersteuning en uitdieping van de leerstof waarbij voor de talen de communicatieve vaardigheden geaccentueerd worden. Nieuw is het vak Engels: via diverse thema's maakt je kennis met de Angelsaksiche cultuur en een nieuwe wereldtaal.
Voor deze uitdaging moet je goede resultaten behalen in het basisonderwijs. Je moet ook redelijk zelfstandig aan de slag kunnen. Daarnaast moet je ook beschikken over een goed wiskundig en taalkundig inzicht. 
 
 
Uitdaging : Techniek-Frans-Wiskunde (2u - 1u -1u)
De basisvorming Techniek voor alle leerlingen bestaat uit drie thema’s: communicatie, energie en informatietechnologie.
 
Binnen de 2 keuze-uren Techniek krijgen de meisjes en jongens, nu in kleinere groepjes ingedeeld, een uitdieping van bovenstaande leerstofgehelen. Op deze manier krijgen ze een bredere kijk op het steeds toenemende belang van de techniek.
 
De overige 2 keuze-uren (Frans en wiskunde) worden niet gebruikt om extra leerstof te geven, maar ze dienen als ondersteuning en uitdieping.
Als inzicht in techniek en de praktische toepassing hiervan bij jou in de bovenste schif liggen, dan is de uitdaging Techniek ongetwijfeld jouw ding!
 
 
 

HET EERSTE LEERJAAR B

Deze brugklas is bedoeld voor leerlingen die geen getuigschrift van het basisonderwijs behaalden of om de een of andere reden de leerstof voor rekenen en taal nog onvoldoende beheersen. het accent ligt vooral op een herhaling van de basisbegrippen en op de lesuren "techniek". Deze leerlingen kunnen daarna het 1A-jaar aanvangen of doorstromen naar het 2° jaar BVL.
 
 
 
 
Voor laatste gegevens: gelieve de school te contacteren 011 35 04 20.
 

 Scannen0007.jpg